Zumo 3xx nuttige tips

Ga naar: navigatie, zoeken

In juni/juli 2012 heeft Garmin de Zumo 340LM en 350LM op de markt bracht.

Deze nieuwe generatie motor-GPS-toestellen zijn ontwikkeld met het gebruik van het programma Basecamp in het achterhoofd, en het is dan ook ten stelligste aangeraden deze toestellen met die software te gebruiken.

Voor wie echter verknocht blijft aan zijn ouwe vertrouwde Mapsource, hebben we hier een aantal nuttige tips op een rijtje gezet voor het gebruik van de Zumo 340LM en 350LM in combinatie met Mapsource. Er zijn namelijk nogal wat verschillen in vergelijking met de oudere generatie toestellen, vandaar...

1 Routes gemaakt in Mapsource, en herberekenen op Zumo 340LM/350LM

Wanneer je je Zumo 340LM/350LM vraagt om je langsheen een Mapsource-route te begeleiden, dan zal je GPS-toestel alles in het werk stellen om je langsheen élk viapunt te begeleiden. Indien je dus bijvoorbeeld een lusje wil afsnijden, en er staat in die lus toevallig een viapunt, dan zal je GPS je altijd langsheen dat viapunt willen begeleiden.
Meer info hierover, en hoe je dit kan oplossen, wordt uitgelegd op het forum van onze Nederlandse Waypoint-collega's.

2 Zumo 340LM/350LM en Onroute Motorkaart

Indien je de Onroute Motorkaart wil gebruiken op je Zumo 340LM/350LM, moet je rekening houden met het volgende:
Wanneer je de motorkaart inschakelt op je GPS-toestel (en tegelijkertijd de wegenkaart van Europa uitschakelt), is het belangrijk dat je ook eventjes je GPS-toestel volledig uitschakelt en vervolgens terug aanzet. Indien je dit niet doet, kan het gebeuren dat je GPS-toestel je geen aanwijzingen meer geeft bij het rijden van een route.
Ook hierover kan je op het forum van onze Nederlandse Waypoint-collega's wat meer uitleg terugvinden.