WebUpdater Handleiding

Ga naar: navigatie, zoeken

Uw Garmin GPS-toestel beschikt over interne software, ook wel firmware genoemd, die ervoor zorgt dat uw toestel correct functioneert. Garmin voert regelmatig aanpassingen uit aan deze firmware. Deze updates kan u downloaden met de gratis tool Garmin WebUpdater.

WebUpdater Download pagina

Download Garmin WebUpdater voor PC
Download Garmin WebUpdater voor MAC

Onder deze tabbladen vindt u de stappen voor het gebruik van WebUpdater, zowel voor Windows PC als voor Mac OSX.

1. Sluit uw toestel aan op de computer.
2. Wanneer uw GPS-toestel door de computer werd herkend, start u WebUpdater op.

3. Klik op volgende en laat WebUpdater zoeken naar uw GPS-toestel:

4. Bij de volgende stap zijn er 2 mogelijkheden:
  • Ofwel is de firmware van uw toestel up-to-date, dan stelt WebUpdater voor om te controleren of er bijkomende updates zijn. Klik op volgende.

• Indien er een nieuwere firmware-versie beschikbaar is, wordt dit weergegeven. Klik op volgende.

5. Indien er geen firmware update beschikbaar is, ga je meteen verder naar puntje 8.
Indien er wel een firmware update beschikbaar is, krijg je eerst een overzicht van de aanpassingen te zien (sorry, geen afbeelding), en nadien moet je de gebruikersovereenkomst accepteren zoals hieronder weergegeven:

6. Klik op volgende. De firmware update wordt nu gedownload naar de computer en dan doorgestuurd naar het GPS-toestel.
Let op: het "activeren" van de nieuwe firmware gebeurt pas wanneer het toestel wordt losgekoppeld! Het toestel start dan op, de oude firmware wordt gewist, en de nieuwe firmware wordt geïnstalleerd.
Het is dan ook zeer belangrijk dat de batterij(en) van je toestel voldoende opgeladen is (zijn), zodat je toestel deze twee cycli volledig kan afwerken.
Indien de batterij van je GPS-toestel leeg is en je GPS-toestel daardoor uitvalt tijdens deze update-procedures, loopt je het risico dat je GPS-toestel niet meer werkt en voor herstelling moet opgestuurd worden naar Garmin! Zorg er dus voor dat je GPS-toestel over (een) volledig opgeladen batterij(en) beschikt!

7. Wanneer de nieuwe firmware is doorgestuurd naar het GPS-toestel, wordt dit gemeld en gaat WebUpdater op zoek naar bijkomende updates - vergelijkbaar met wat er in puntje 4 gebeurt wanneer er géén firmware update beschikbaar is.

8. WebUpdater geeft je nu een overzicht van de bijkomende updates die beschikbaar zijn:

Selecteer hier de gewenste updates, zoals de gewenste taal update voor gesproken instructies (voice-updates) of menu-tekst.

9. Ga akkoord met de licentieovereenkomst indien nodig, en klik op volgende:

10. De bijkomende updates worden nu gedownload op het toestel:

Wanneer alle updates naar het toestel zijn doorgestuurd, krijgt u een bevestiging dat alle updates zijn geslaagd:

11. U kan nu het toestel loskoppelen van de computer, en later opstarten. De oude firmware wordt nu gewist en vervangen door de nieuwere versie (zie ook de opmerking ivm voeding hierboven onder puntje 6!).

1. Sluit uw toestel aan de computer.
  2. Als deze door de computer werd herkend, start u WebUpdater op.

3. Selecteer de bijkomende updates die u wenst te installeren:

4. Klik op "Update".
  5. Geef uw akkoord op de licentieovereenkomst.

6. Wacht het einde van de download en installatie.

7. Als dit werd voltooid ontkoppeld u uw Garmin apparaat.
  8. Laat het Garmin apparaat opstarten.
  9. Van zodra het toestel terug het hoofdmenu weergeeft, mag u deze opnieuw aansluiten.
    Bij het koppelen van het toestel, zal WebUpdater controleren of alle updates naar behoren werden uitgevoerd en dit bevestigen.

10. U mag de toepassing dan sluiten.
    Uw Garmin is dan volledig bijgewerkt op gebied van de interne software.