Scala Rider headset updaten

Ga naar: navigatie, zoeken

Cardo Home Page

Net zoals uw GPS-toestel en/of uw laptop beschikt uw Scala Rider G4 headset over interne software, ook wel firmware genoemd. Zonder deze interne software zou uw Scala Rider G4 headset niet kunnen functioneren.

Cardo Systems, de fabrikant van deze Scala Rider G4 headsets, brengt regelmatig nieuwe firmware uit voor deze bluetooth-modules, om zo de werking van de headsets te optimaliseren en up-to-date te houden. Via een muisklik op het Cardo-logo bovenaan deze pagina komt u terecht op de website van de fabrikant.

De initiële firmware, die bij de productie van de G4-headsets werd voorgeprogrammeerd, had bij aanvang nog wat te kampen met enkele kleine foutjes waardoor de werking en de bluetooth connectie van de headset niet altijd optimaal was. Daarom is het aangeraden om de firmware van uw Scala Rider G4 headset bij aankoop - en nadien ook nog regelmatig - te controleren, en bij te werken indien nodig.

Hieronder leggen we u de verschillende stappen uit, gaande van de registratie van uw headset op de website van de fabrikant tot het downloaden van de update-software en het uitvoeren van een firmware update van uw Scala Rider G4 headset.

1 Productregistratie

Vooraleer beroep te kunnen doen op de support-service van Cardo en de update-software te kunnen downloaden, dient u eerst uw Cardo Scala Rider G4 headset te registreren op de website van de fabrikant.
Via deze link komt u meteen terecht op de registratiepagina op de Cardo website.
Vul al de benodigde gegevens nauwgezet in, en klik vervolgens op Submit om de registratie te voltooien.

2 Software download en installatie

Nadat de registratie van uw Scala Rider G4 headset is voltooid, kan u via de downloadpagina de benodigde update-software downloaden en installeren op uw computer. Met behulp van dit programma zal u voortaan de firmware van uw bluetooth module kunnen controleren en bijwerken indien nodig.

De download en installatie gebeurt in twee stappen:

1. Eerst wordt een setup-bestandje gedownload (bewaar dit bijvoorbeeld op uw bureaublad)

2. Vervolgens voert u het setup-bestandje uit, en wordt de Cardo update-software op uw computer geïnstalleerd.

Van zodra de update-software op uw computer is geïnstalleerd, kan u de toepassing "Cardo Upgrades" starten.

3 Controleren op Updates

1. Sluit uw Scala Rider G4 headset aan op de computer met behulp van de meegeleverde USB-kabel.

2. Klik op Check for Updates, de Cardo toepassing controleert dan welke firmware u op uw headset heeft en of er een recentere firmware versie voor uw headset beschikbaar is op de Cardo server.

3. Als er een update beschikbaar is, wordt onderstaand download scherm geopend.

Klik op de Download-knop om de nieuwe firmware binnen te halen.

4. Wanneer de download naar uw computer is voltooid, kan de nieuwe firmware doorgestuurd worden naar uw headset.

Klik op de Install-knop om de installatie van de nieuwe firmware op uw headset te starten.

Tijdens deze firmware-"installatieprocedure" kan het gebeuren dat u een aantal knoppen-combinaties moet indrukken op uw headset om de update van de firmware correct te laten verlopen. Indien dit het geval is, wordt dit duidelijk weergegeven op het scherm, het volstaat de instructies te volgen.

5. Wanneer de firmware correct geïnstalleerd is op uw headset, krijgt u de melding dat de update voltooid is, en kan u de headset loskoppelen van de computer.

Merk op: De "Cardo Upgrades" toepassing kan ook gebruikt worden voor andere aanpassingen aan uw bluetooth headset, zoals bijvoorbeeld het programmeren van de 6 radiozenders, het aan/uitzetten van de RDS-functie en de VOX-control, enzoverder.