Welkom op de support website van WayPoint België

Uit Support Waypoint
(Doorverwezen vanaf Hoofdpagina)
Ga naar: navigatie, zoeken

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen & antwoorden.
Dankzij onze supportpagina's kunnen wij u snel verder helpen.

Indien u hier geen antwoord vindt op uw vragen, kan u ons contacteren.

Indien we het probleem dan nog niet opgelost krijgen, kunnen we u online ondersteuning geven, waarbij we van op afstand uw computer overnemen. Neem hiervoor contact met ons op.

Wanneer u ons contacteert via e-mail, doen we al het mogelijke om u snel een correct en duidelijk antwoord te geven.
Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip, indien dit wat meer tijd in beslag zou nemen.

Dus wilt u snel geholpen worden? Maak dan gebruik van onze FAQ-lijst!

1. Hoe installeer ik Mapsource en City Navigator NT kaartmateriaal op mijn PC?
- voor toestellen met voorgeladen City Navigator NT Europe kaartmateriaal, zoals de Zumo (modellen 210, 220, 500, 550, 660) en Nuvi (510, 550) leggen we via deze link uit hoe je de meegeleverde CN NT EU DVD op je computer kan installeren.
- voor toestellen zonder voorgeladen kaartmateriaal, waarbij je het City Navigator NT Europe kaartmateriaal apart op DVD hebt aangeschaft, bijvoorbeeld outdoor en fitness toestellen zoals de Oregon, Dakota, Etrex, GPSMAP62 en Edge modellen, leggen we via deze link uit hoe je de afzonderlijk aangeschafte CN NT EU DVD kan installeren en registreren (ontgrendelen).

2. Hoe ontgrendel ik mijn topokaarten (routeerbare topo-, fiets- en wandelkaarten Be(Ne)Lux)?
Op deze pagina leggen we je uit hoe je te werk gaat om je DVD met "Belgisch" kaartmateriaal (routeerbare topo-, fiets- en wandelkaarten voor de Be(ne)Lux) te registreren en ontgrendelen.

3. Problemen met automatische kaartupdate: niet heel Europa kan op mijn GPS.
Op deze pagina (doorscrollen tot helemaal onderaan) leggen we je uit hoe je te werk moet gaan om tóch het volledige Europa-kaartmateriaal op je toestel te zetten, deels op het interne geheugen en deels op een extra geheugenkaartje.

4. Hoe maak ik een MyGarmin account aan? Hoe registreer ik mijn Garmin GPS-toestel?
Wil je je Garmin GPS-toestel registeren op de Garmin website? Dat kan, via een MyGarmin account.

5. Hoe installeer ik Garmin kaartmateriaal op een MAC?
De meeste DVD's met Garmin kaartmateriaal zijn tegenwoordig ook voorzien voor installatie op een MAC, maar de routeerbare topo-, wandel- en fietskaarten voor de Be(Ne)Lux, uitgegeven door Garmin België, zijn nog niet MAC-compatibel. Deze kaarten moeten eerst op een PC geïnstalleerd worden, en dan geconverteerd worden naar MAC-formaat. Dit doe je als volgt:
- installeer het kaartmateriaal op een PC, en registreer je kaartmateriaal zoals beschreven in FAQ nr 2 hierboven
- converteer je kaartmateriaal naar MAC-formaat met behulp van de MapConverter software
- op je MAC installeer je de programma's MapManager, MapInstall en BaseCamp
- plaats het gecreëerde MAC-installatiebestand op je MAC en voer het uit
- nadien kan je je kaartmateriaal gebruiken op je MAC met behulp van BaseCamp, en doorsturen van je MAC naar je GPS via MapInstall

6. Hoe kan ik motorroutes downloaden van internet en op mijn GPS plaatsen?
We krijgen regelmatig vragen van Zumo-gebruikers in verband met het downloaden van motorroutes van het internet.
- Hoe kan ik een Garmin bestand (GDB- of GPX-formaat) downloaden van het internet?
- Hoe open ik zo'n bestand in Mapsource?
- Hoe plaats ik de gedownloade routes op mijn Zumo?
We hebben de belangrijkste vragen op een rijtje gezet, en stap voor stap uitgelegd hoe je te werk moet gaan. Je kan deze handleiding downloaden via deze link (PDF-bestand): Hoe motorroutes downloaden van internet en op je GPS plaatsen?

7. Hoe installeer en activeer ik mijn NuMaps Lifetime abonnement?
In ons Lifetime Map Update hoofdstuk leggen we je uit hoe je je afzonderlijk aangeschafte abonnement kan activeren en/of hoe je met behulp van een NuMaps Lifetime abonnement het City Navigator NT Europe kaartmateriaal kan bijwerken.

8. Hoe installeer en activeer ik mijn NuMaps Onetime update?
In ons Onetime Map Update hoofdstuk vind je alle uitleg over de activatie van je eenmalige kaartupdate en het downloaden en installeren van het nieuwe City Navigator NT Europe kaartmateriaal.

9. Hoe kan ik de firmware van mijn GPS-toestel updaten? Hoe installeer ik Garmin WebUpdater?
In onze Garmin WebUpdater handleiding leggen we uit waar je de gratis Garmin WebUpdater software kan downloaden, en hoe je hiermee de firmware van je GPS-toestel up-to-date kan houden.

10. Help, mijn Onroute kaartmateriaal is geblokkeerd na een kaartupdate en/of een Mapsource update!
Indien u problemen heeft met uw Onroute kaartmateriaal na het updaten van uw Garmin kaartmateriaal en/of uw Mapsource software, leggen we u op deze pagina uit hoe u uw Onroute kaartmateriaal opnieuw kan ontgrendelen.

11. Flitspalen op mijn Garmin GPS: hoe kan ik die flitspalen updaten? En is dit verboden in Frankrijk, of niet?
Indien u het flitspalenbestand op Garmin GPS-toestel wenst bij te werken, kan u opteren voor onze eigen Waypoint flitspalen-database, een Garmin Cyclops abonnement, of bestanden die door derden worden aangeboden.
En in hoeverre flitspalen in Frankrijk nog toegelaten zijn of niet, wordt op deze pagina uitgelegd.

12. Hoe kan ik meerdere Garmin kaartproducten tegelijkertijd installeren op mijn GPS-toestel?
Afhankelijk van welk type GPS-toestel je hebt, kies je voor oplossing 1 of oplossing 2.

13. Hoe kan ik de firmware van mijn Scala Rider G4 bluetooth headset bijwerken?
Met de Cardo Upgrades toepassing kan u zelf de firmware van uw G4 headset bijwerken.

14. Hoe kan ik Garmin kaartmateriaal verwijderen van mijn MAC?
Op deze support-pagina leggen we je stap voor stap uit hoe je kaartproducten verwijdert van je MAC computer.

15. Mijn CN NT Europe kaartmateriaal versie 2011.10 heeft na installatie status "niet geverifieerd".
Dit is te wijten aan de nieuwe beveiligingsprocedure die Garmin heeft uitgewerkt voor de kaartproducten versie 2011.10 en nieuwer.
Waypoint kan dit probleem niet oplossen. U dient een e-mail te sturen naar Garmin Belux en hierin vermeldt u:
- het type GPS-toestel en het serienummer van uw GPS-toestel
- de probleemomschrijving, namelijk "problemen met installatie City Navigator NT Europe DVD (versie 2011.10) en het bijhorende GMA-bestand dat ontbreekt, gelieve dit bestand door te mailen"
Na een paar dagen krijgt u van Garmin een e-mail met uw persoonlijk GMA-bestand en de bijhorende instructies.

16. Garmin Lifetime Updater tool en/of Garmin Express (voor PC en MAC).
De Garmin Lifetime Updater tool is niet meer beschikbaar sinds februari 2013. Deze tool werd vervangen door het programma Garmin Express. Hiermee kan je min of meer automatisch kaartupdates downloaden van de Garmin website.
De Garmin Lifetime Updater tool heeft naar onze mening nooit 100% correct gewerkt. Met het programma Garmin Express waren er in 't begin ook nog wat problemen, maar die zijn ondertussen van de baan (situatie 19/02/2014).
Je kan dus zonder probleem gebruik maken van de Garmin Express software voor de registratie van je GPS-toestel en het bijwerken van je kaartmateriaal. Of je kan nog altijd de manuele download-procedure gebruiken, indien je dat verkiest. Beide opties hebben we uitgelegd op deze support-site, onder puntjes 7 en 8...

17. Garmin BaseCamp, de opvolger voor Garmin Mapsource (PC) en Garmin RoadTrip (MAC) software.
Garmin stopt de ontwikkeling van de programma's Mapsource (PC) en RoadTrip (MAC).
De opvolger voor beide producten is het programma BaseCamp, gratis te downloaden van de Garmin website.
Op de Garmin website kan je trouwens een aantal zeer handige Basecamp video-tutorials terugvinden. Dat maakt de eerste kennismaking met de nieuwe software meteen wat makkelijker ...

18. Garmin kaartmateriaal aankopen op DVD, of op microSD?
Garmin kaartmateriaal is tegenwoordig verkrijgbaar op DVD of op microSD-kaart. Ontdek hier het verschil tussen de DVD- en de microSD-versie, leer hoe je een back-up van je voorgeprogrammeerde microSD-kaart maakt.
Ontdek hier ook wat je te doen staat indien je Topo Be(ne)lux niet wordt herkend door Basecamp.

19. Garmin kaarten herinstalleren op een nieuwe of meerdere computers?
Na een computer crash, een formatering van een harde schijf of bij ingebruikname van een nieuwe computer ben je aangewezen om uw bestaande Garmin kaarten opnieuw te installeren. Hoe je dit doet, lees je hier.

20. Enkele nuttige tips bij het gebruik van de Zumo 340LM/350LM met Mapsource en/of Onroute
Sinds juni/juli 2012 heeft Garmin de Zumo 340LM/350LM op de markt gebracht. Deze nieuwe generatie toestellen vertoont enkele eigenaardigheden indien je ze gebruikt met Mapsource-routes en/of met Onroute Motorkaarten. Daarom hebben we enkele nuttige tips voor jullie op een rijtje gezet.

21. Kaarten opnieuw registreren na omruiling Garmin GPS-toestel
Wanneer je oude GPS-toestel defect is en Garmin je een nieuw GPS-toestel geeft (onder garantie of als betalende herstelling), moet de registratie van het kaartmateriaal van je oude GPS-toestel naar je nieuwe GPS-toestel overgezet worden. In dit PDF-documentje hebben we alle te doorlopen stappen op een rijtje gezet.